NEXO се е устремило към купуване на голяма българска медия,

...
 NEXO се е устремило към купуване на голяма българска медия,
Коментари Харесай

NEXO иска да купи медия, наляло е ½ млн. лв. на Капитал

 NEXO се е устремило към пазаруване на огромна българска медия, разбра 19’ от няколко самостоятелни източника, само че към този момент ще запазим в загадка името на интересуващата платформата група. В същото време Капитал, който измисли противозаконното название " криптобанка ”, знаейки чудесно, че не е и не била, а даже самото NEXO в последно време твърди, че е небанкова финансова институция,  е прибрал доста пари от българското сдружение на " империята ”. То е същото,  чиито чиновници надариха обилно с по половината си брутен годишен приход партията на Доброто. Интересно е, че рекламите, плащани от това бг сдружение – единственото от групата, което въпреки всичко разгласява, въпреки и скромни финансови доклади, са за NEXO, а за този бранд са и спонсориранията на събития на Капитал.

Вече след почването на делата против платформата в Съединени американски щати за предложение на депозити без лиценз, по които тя се призна за отговорна и подписа съглашение, с което освен е неразрешена в Щатите, само че и би трябвало да върне парите на вложителите, Капитал е дал и премия на бг компанията на NEXO. При това с ясното схващане, че платформата към този момент е неразрешена в страни от Европейски Съюз, което повдига въпроса до каква степен въобще активността й в рамките на Съюза е регламентирана. Смешното е, че Капитал е излязъл със публикация в своя отбрана, в която, нищо че назовава " неистина ” връзката си с NEXO, признава изявленията и приходите си на голяма стойност.

Пък и дава образци за сякаш уравновесената си позиция с 2 публикации. За едната – по делото, което водят в Лондон против NEXO най-големите инвеститори в платформата, на които тя е отказала да им върне парите при поискване, 19’ към този момент е писал за смехотворните оправдания, които изданието се пробва да откри за приятелите си и техните неправилни дейности. Като да вземем за пример, че делото било заведено след случилото се. За информация на Разградската фолклорна издателска група, в превод от латински факт – а правото се основава на обстоятелства – значи " направено ”. Т.е. делата постоянно са за нещо направено, което пък значи, че се завеждат в следващ осъщественото миг. Не са за бъдещи креативен проекти.

Всъщност, вниманието ни беше ориентирано към NEXO на 16 януари предходната 2022 година, когато получихме нелепи обвинявания от майката на съдружника в каквото и да е NEXO Антони Тренчев, която ни упрекна, че въобще пишем за делата, които стартират против платформата в Съединени американски щати. Което не беше правилно. Пък и да беше, а то не е – такава ни е работата. Приписан беше на нашата група уеб сайтът big5, с който нямаме общо, само че първи в България стартира да нищи тематиката още през есента на 2021 година, когато други бг медии внезапно започнаха да търкат облика на нещото, което английският и американският съд занапред ще нищят какво е тъкмо и дали въобще има активи.
Така и по този начин ни го приписват, дано да цитираме настоящето следствие на big5 за връзките на NEXO с Капитал:

" Справка в Търговския указател демонстрира внезапен скок в средствата, които NEXO харчи за " външни услуги " през 2021. Според годишния финансов доклад на дружеството-майка " Ен Ди Европейски Съюз " ЕООД (което действително прави и комерсиалната активност на криптобанката у нас) сподели, че от 1,2 млн. лева за 2020 година, те са скочили на над 4,4 млн. лева през 2021. Разликата е голяма, изключително като се има поради, че докладът за 2019 година сочи, че за това перо компанията е харчила към 200 000 лева Така, като се махнат кардинално символичните пера за други външни разноски (като да вземем за пример тези, разказани в карето) и се одобри, че единствено разликата от над 3 млн. лева през 2021 година е налята в лъскане на имидж и реклама, отново сметката е показателна.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР